Acrylic Pour

Acrylic Pour is het gieten van acrylverf op canvas. Je leert hoe je verf op een goede manier verdunt, waardaar het gietbaar wordt. Daarbij is het belangrijk dat het niet alleen op het moment van gieten er mooi uit ziet, maar dat het ook mooi blijft. Verdun je de verf namelijk op een verkeerde manier dan kunnen de pigmenten uit elkaar vallen, de verf kan gaan bladderen of gaan barsten. We gebruiken een recept dat ik zelf heb ontwikkeld en al vele malen heb gebruikt.

Acrylic Pour is leuk om te doen en vooral heel verslavend 😉 Het is namelijk niet mogelijk om van te voren te bepalen wat de uitkomst zal zijn, dus dat maakt het extra spannend. Ik leg je uit hoe je jouw gietsel enigszins kunt voorspellen, maar toch blijft het elke keer een verrassing wat eruit komt. Uiteraard leer je ook hoe je de cellen maakt. We werken op een canvas van 20×20 cm en we maken een – zogenaamde –  durty pour. Daarbij giet je de verschillende kleuren eerst bij elkaar, voordat je het op je canvas giet. Ook bij Acrylic Swipe werk je met verdunde acrylverf. Bij deze techniek trek je een laag verf over een andere laag heen. Het effect lijkt op een acrylic pour. Je hebt er alleen iets meer controle over. Kortom een leuke workshop waarbij de handen zeker vies worden!

Kosten voor de workshops in Eindhoven € 29,- hiervoor krijg je 2 canvasboards van 20×20 cm, de verf en het medium om de verf te verdunnen. De canvasboards krijg je via de post toegestuurd, omdat deze niet droog zijn aan het einde van de les.

Graag zelf meenemen:

  • Schort
  • Handschoenen om je handen te beschermen
  • Pen en papier om aantekeningen te maken
  • 13 wegwerp plastic bekertjes
  • Houte roerstokjes (ijsloly stokjes) 5 stuks

Geplande data

Vrijdag 23 februari van 13:30 tot 15:30 uur in Apeldoorn bij Royal Talens

Zaterdag 24 maart van 10:00 tot 12:00 uur in Apeldoorn bij Royal Talens

Zaterdag 24 maart van 13:00 tot 15:00 uur in Apeldoorn bij Royal Talens

Zondag 22 april van 10:00 tot 12:00 uur in Eindhoven bij Mijn-Eigen

Zondag 22 april van 13:00 tot 15:00 uur in Eindhoven bij Mijn-Eigen

 

Boekingen voor eindhoven

 

Boekingen voor Apeldoorn

Acrylic Pour Acrylic Pour Acrylic Pour