Cursus MIXED MEDIA techniek

mixedmediatechniekWat is Mixed Media schilderen?

Mixed Media, wordt ook wel Gemengde technieken of Intuïtief schilderen genoemd. In het kort komt het erop neer dat alles kan en alles mag… daarom is het ook altijd goed wat je doet. Werk met acrylverf, oliepastel, softpastel, markers en inkt en gebruik het ook door elkaar heen. Geef jezelf de vrijheid om te experimenteren en ontdek hoe de mediums onderling op elkaar reageren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Werk in lagen en bouw zo letterlijk je kunstwerk op.

Cursus Techniek

Tijdens de cursus Mixed Media techniek maken we een boek en elke les maak je een nieuwe pagina van je boek. Het meeste werk is abstract en zal door middel van het opbouwen in lagen vanzelf ontstaan. Elke les werk je met een nieuwe techniek of materiaal. Zo werk je o.a. met gesso, gel medium, modelling paste, binder, acrylverf, olie- en softpastel, inkt en acrylmarkers. Daarnaast voeg je nog allerlei materialen toe zoals: zand, wol, stof en verschillende soorten papier. Elke laag wordt stap voor stap voorgedaan, dus deze cursus is voor elk niveau. Werk je al jaren met verschillende technieken en wil je deze nu eens door elkaar heen gaan gebruiken? Of wil je voor jezelf ontdekken welke techniek je leuk vind? Vindt je het niet erg om je handen vies te maken? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

De totale cursus bestaat uit 30 lessen van 2,5 uur, die verdeeld zijn over 3 blokken van 10 lessen: geel, rood en blauw (dit is niet de kleur waarmee we werken). Het maakt niet uit in welk blok je begint. In elk blok komen de basis materialen terug, maar elk blok is wel uniek en kent zijn eigen technieken.

 

 

Kijk voor start data in de agenda