Workshop Mixed Media

Workshop
Mixed Media

Maak tijdens de workshop Mixed Media kennis met verschillende materialen en technieken. Zo gebruiken we verschillende manier om kleur aan te brengen en soms plakken we ook materialen in ons werk, zoals papier, stof of zand. We bouwen het werk in meerdere lagen op en omdat je je eigen kleuren en vormen mag kiezen wordt elk werk daarom uniek. In de meeste gevallen zal het werk abstract zijn, dit omdat we niet aan de hand van een voorbeeld werken, maar het schilderij als het ware laten ontstaan tijdens het schilderen.

We maken het werk op een canvasboard of aquarelpapier van ongeveer 30 x 24 cm. Wil je in een Art Journal werken? Dat kan neem je eigen art journal mee! Elke Mixed Media workshop is anders en we zullen dan ook steeds andere materialen gebruiken. Maak zo kennis met gesso, modelling paste, acrylic binder, gel medium, acrylverf, plakaatverf, inkt, stencils en olie pastel en nog veel meer!

Elke workshop Materieschilderen is anders en kent andere technieken.

De kosten van een workshop in Eindhoven zijn €29,-, dit is inclusief alle materialen. Zelf meenemen: schort, waterpot, platte kwast 1 tot 1,5 cm, pallet (oud bord met huishoudfolie) en oude (thee)doek. Wil je je werk nog persoonlijker maken? Dan mag je natuurlijk ook eigen materialen meenemen. Ik geef dit per workshop aan in de mail die je voor aanvang van de workshop ontvangt.

De workshops zijn los van elkaar te boeken.

 


Stencil

6 juni 2018 van 19:30 tot 22:00 uur bij mijn-eigen in Eindhoven

Maak een eigen stencil en gebruik deze om op verschillende manier kleur aan te brengen. Zo werken werken we o.a. met inkt en acrylverf en softpastel.


Image transfer

20 juni 2018 van 14:00 tot 16:30 uur bij mijn-eigen in Eindhoven

Een beetje gekke les… we gaan o.a. aan de slag met scheerschuim om mooie marmer effecten te creëren. Daar overheen gaan we een image transfer maken. Met andere woorden een foto overbrengen op het marmer dat je net hebt gemaakt!


Modelling paste

20 juni 2018 van 19:30 tot 22:00 uur bij mijn-eigen in Eindhoven

Met Modelling paste breng je reliëf aan in je werk, maar dat is niet het enige wat we doen. We bouwen deze werk laag voor laag op met inkt, pen, gesso en acrylverf.