European Patchwork Meeting

22nd european meeting patchworkDe 22ste european Patchwork meeting vindt elk jaar in september plaats in het franse plaatsje Sainte-Marie-Aux-Mines. Naast een grote textiel beurs zijn er in het dorp en de omliggende dorpen exposities ingericht door verschillende kunstenaars.

Oke, ik hoor je denken Patchwork?!? Ik geef toe in eerste instantie ben ik hier niet direct mee bezig, maar als kunstenaar moet je af en toe je horizon verbreden en kijken wat er buiten je eigen kaders afspeelt. Denk niet dat ik binnenkort aan een quilt ga beginnen, maar er zijn ook nog andere vormen van textiele bewerking die meer in mijn straatje liggen. Ik werk al een tijd samen met Mijn-Eigen en zij zijn gespecialiseerd in alles wat met textiele vormgeving te maken heeft. Toen ik uitgenodigd werd door Mijn-Eigen om mee te gaan naar deze beurs kon ik natuurlijk geen nee zeggen.

Ik had niet de tijd om alles te bezoeken, maar van de dingen die ik heb gezien sprongen er wel een aantal voor mij uit. Als eerste de Mixed Media (ja, dat kennen ze ook in deze tak van kunst) Patchwork kunstenaar Juliette Eckel. Ze werkt o.a. met eco-print en roest en het is inspirerend om te zien wat een andere kunstenaar daarmee doet.

Juliette Eckel

Close-up werk Juliette Eckel

Close-up werk Juliette Eckel

Close-up werk Juliette Eckel… theezakjes??

Juliette Eckel

Juliette Eckel

Juliette Eckel

Close-Up Juliette Eckel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oh en dan even iets heel anders…. Malin Lager schilderen met garen!

Malin Lager

Malin Lager

Zondag was het weer niet al te best, dus dat gaf mij de gelegenheid om veel rond te kijken. Bij een overzichtstentoonstelling hing het werk van verschillende kunstenaars. Niet allemaal interessant voor mij, maar er waren een paar grote uitzonderingen! Zoals deze:

Eszter Bornemisza

Eszter Bornemisza – The Filmmaker

Moet ik nog meer zeggen…. wauw! Ik had veel verwacht om te zien maar dit niet. Je zou zeggen dat het papier is, maar nee het is textiel… Ester Bornemisza laat zich inspireren door tekenen van oude culturen die nog steeds zichtbaar zijn in onze cultuur: de lagen van bestaan. Als stilleven van het verleden gebruikt ze plattegronden van steden en brengt ze steeds nieuwe lagen aan als tekenen van de ontwikkeling van de cultuur in ons. Het hele werk bestaat uit 3 doeken, maar ik vind deze de mooiste. Ik hou van dat doorleefde en bijna oude uitstraling van dit werk en als ik me niet vergis heb ik hier en daar ook theezakjes gezien, een van mijn favoriete materialen.

Eszter Bornemisza

Close-up Eszter Bornemisza – The Filmmaker

Ander werk op de tentoonstelling (klik op de foto voor een grotere afbeelding):

20160918_154714_kl20160918_154948_kl

20160918_155028_kl20160918_155805_kl

 

 

 

 

 

 

 

 

Elk jaren worden er ook prijzen uitgereikt aan de mooiste quilts, die uiteraard ook tentoongesteld werden. Klik op de foto voor een grotere afbeelding.

Verena Giavelli

Verena Giavelli – de kleuren!

Close-Up

Close-Up waterverf

Ethelda Ellis

Ethelda Ellis

Monika Sebert

Monika Sebert

Close-Up

Close-Up

Close-Up

Close-Up

Marie-Francine Brochard

Marie-Francine Brochard – Ocean