Over mij

Siona SnelHoi mijn naam is Siona Snel. Ik ben geboren in 1977 en van jongs af aan ben ik al bezig met knutselen, tekenen en schilderen. Op 6 jarige leeftijd heb ik al geroepen dat ik kunstenaar wilde worden.

In mijn tiener jaren besloot ik met mijn creativiteit iets anders te gaan doen. Namelijk grafische vormgeving, bij het St. Lucas in Boxtel.

Na het afronden van mijn studie in Boxtel, heb ik een jaar Graphic Design gestudeerd aan de Lincoln University en volgde er nog een studie Interieur Vormgeving.

Tijdens mijn opleiding tot psychosociaal therapeut, ontdekte ik mijn belangstelling voor drama therapie en teken therapie. Met dat laatste zag ik de link met mijn andere studies en ik ging tekenen en schilderen inzetten om mezelf en cliënten te helpen zichzelf te uiten. Na het afronden van mijn studie ging alles ineens heel snel. De baan waar ik al jaren – zo min of meer – in vast zat loste op (lees: ging failliet). Na enkele maanden rust, kon het idee – om voor mezelf te beginnen – meer vorm krijgen. En zo ontstond Oorsprong.

De natuur is onze oorsprong. Het is waar we vandaan komen en waar we altijd weer naar terug verlangen.

Oorsprong

Het creatieve proces is altijd een manier om jezelf te uiten, op wat voor manier je ook creatief bezig bent. Je zult ontdekken, dat op het moment dat je los laat dat het eindresultaat mooi moet zijn, er juist hele mooie dingen gebeuren. Je wordt vrijer in je bewegingen, je krijgt meer plezier in wat je aan het doen bent en het is ontspannender. Op dat moment krijgen emoties meer vrij spel en dat zie je terug in het werk dat je maakt. Mijn doel is om je terug te brengen in je gevoel en je zo weer in contact te brengen met je oorsprong. Daarbij is tekenen en schilderen een heel mooi medium.

Mijn werk

Van jongs af aan heb ik al dingen nagetekend. En dat kon van alles zijn, van mensen tot landschappen. Ik heb zelfs een periode in mijn jonge tiener jaren gehad, dat ik letters natekende (alsof ik al wist dat ik grafische vormgeving ging studeren). Toen ik begin 30 was en een cursus NLP deed ontstond er een gevoel om anders te gaan schilderen. Ik had behoefte aan meer vrijheid en wilde meer vanuit mezelf schilderen, zonder een voorbeeld voor me te hebben. Ik deed een cursus materieschilderen en dat gaf me genoeg handvaten om op mijn manier te gaan schilderen. Er ontstond een schilderstijl die bij mij paste en waarvan ik later ontdekte dat ze dat Mixed Media noemen.

Ik vind het heerlijk om met mijn handen te werken. Ik ben gek op textuur en dat kan ik het beste voelen door rechtstreeks met mijn handen in contact te zijn met mijn werk. Daarnaast werk ik veel met oude materialen en met materialen uit de natuur. Niets fijner om na een lange wandeling thuis te komen en hetgeen je mee hebt genomen meteen te verwerken in een schilderij. Als ik begin aan een schilderij heb ik geen idee wat het eindresultaat zal zijn. Het schilderij ontstaat als het ware tijdens het schilderen. Soms heb ik in het begin een kleur of vorm in mijn hoofd of werk ik aan de hand van een thema, maar dat laat ik los als ik begin met schilderen. Zo krijgt het schilderij de vrijheid om te ontstaan. Elke keer weer verbaas ik mezelf over het eindresultaat…

Ik werk samen met

 

Royal Talens Experience Centre

 

me_logo_tmp1

 

Volksuniversiteit Eindhoven

logo

happyscrappy