Junk Journal

Wat is Junk Journaling?

Bij de workshop Junk Journal maak je gebruik van hetgeen je voor handen hebt. De kunst is om met zo weinig mogelijk middelen een zo’n goed mogelijk resultaat te krijgen en dan mag het er best een beetje rommelig uitzien. Ik ben zelf begonnen met Junk Journaling tijdens mijn vakantie naar Rome. Ik had maar een klein koffertje bij me met wat stiften, verf, washi tape, stukken papier, nietmachine, lijm en gesso en daar moest ik het mee doen. Als ondergrond gebruikte ik folders, kaarten en zelfs een frietzak! Het leuke aan junk journaling is dat je helemaal je fantasie kunt laten gaan, zonder dat het veel hoeft te kosten.

De Workshop

Verzamel al de junk die je kunt vinden en verander al deze stukken stof en papier in een mooi, stevige kleurrijk en persoonlijke journal! Na het bepalen van de grootte van je journal, ga je aan de slag om je junk uit te sorteren en tot de juiste grootte te vouwen, snijden en scheuren. Gebruik je naaimachine om zakjes, geheime vakjes en tabs toe te voegen. Naai vervolgens je journal met de hand in je cover, gemaakt van een textiel dat op leer lijkt. Maak ten slotte je journal nog persoonlijker door mixed media kaartjes, tags en briefjes toe te voegen. Ik leer je verschillende mixed media technieken. Junk Journalen de leukste manier om in een hand omdraai zonder dat het veel geld kost een persoonlijk inspirerende journal te maken, dat helemaal bij jou past!

Datum: zaterdag 18 januari 2019 van 10:00 tot 16:00 uur


Kosten:
€ 65,- dit is inclusief materialen, koffie/thee en iets lekkers.

Zelf meenemen:
Schort, schaar, zachte platte kwasten 1 tot 1,5 cm, palet (oud bord met vershoudfolie), waterpot, oude (thee)doek, lunch. Als je hebt: headtool, snijmat, snijmesje, ijzere liniaal.

buttoninschrijven

Een impressie van wat we gaan maken: