Open European Quilt Championship

Proef_logo's5

Tijdens de 20e editie van dit quilt festival worden de mooiste wedstrijd quilts tentoongesteld, evenals de gastcollecties van de beste textiel artiesten van over de hele wereld. Het wedstrijdthema voor dit jaar is ‘Twintig’. De tentoonstelling die bestaat uit ruim 700 quilts, wordt gecombineerd met een beurs met ruim 50 winkels waar je bijna alle mogelijke materialen kunnen kopen op het gebied van quilten en patchworken. Op de beurs worden workshops georganiseerd en vind je verschillende demonstraties van diverse activiteiten.

De Open Europese Quilt Kampioenschappen 2016 vinden plaats van 20 oktober tot en met 23 oktober 2016 in het MECC in Maastricht. OEQC is donderdag tot en met zaterdag geopend van 10 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 16 uur. Je vindt mij in de stand van Mijn-Eigen

De workshops duren 1 uur en kosten € 15,- (incl. alle materialen)

skillseeker-blue-curve-btn

 

Workshop Winterkrans

Workshop Winterkrans

Winterkrans

Mixed-Media is trend. Mixed Media staat voor een schilderachtige techniek waarbij (bijna) alles kan en mag. Maak samen met onze docente Siona Snel deze winterkrans op canvas. Ook dol op natuurlijke materialen?

Werk net als Siona met schors van de moerbeiboom, scrim, sisal en wol. Leer het gebruik van boekbinderslijm, Aquacolour, Brusho, gesso en Inka Gold. Je werkt voor dit projekt op een canvas van 20×20 cm. en gaat naar huis met jouw unieke winterkrans.

Workshop journal cover

Workshop journal cover

Journal Cover

Vakantieherinneringen? Dromen? Recepten? Hou ze vast in een journal.
Voor de cover van deze journal maak je een basis van stof en zijdepapier. Zijn de lagen verbonden dan krijgt je ondergrond een tactiele structuur. Je werkt met een sjabloon en structuurpasta en kiest natuurlijk een eigen kleurenschema. Workshop incl. journal en materialen.
En de inhoud? Die bepaal je helemaal zelf.

Rimpeling

Rimpeling

Rimpeling

Vang de beweging van water met jouw kleuren in structuren op stof. Speel met scrim, wave en Aquacolor. Maak in één uurtje tijd dit staande werkje. Rimpeling in 3-D gevangen in een kader. Workshopkosten incl. alle materialen en houten lijstje.

Workshop stofknaapje

Workshop stofknaapje

Stofknaapje

Tijdens deze workshop maak je een wandobject. Voor de basis gebruik je vintage boekbindlinnen. Daarna werk je in laagjes met kleuren, sjablonen en stukjes papier met tekst. Verf eens met je vingers en gebruik stroken stof om in te weven. Een experiment. Workshopkosten incl. alle materialen.