Eco Print

Eco print

Eco Print

Ik vind het heerlijk om met natuurlijke materialen te werken. Om de vormen en kleuren van de natuur vast te leggen gebruik ik een techniek dat eco print wordt genoemd. Bij deze techniek maak je gebruik van de kleurpigmenten – die al in bladeren aanwezig is – om een afdruk te maken op papier en stof. Naast bladeren kun je ook bloemen en bessen gebruiken.

We beginnen deze workshop met een wandeling om ons materiaal te verzamelen. Eenmaal terug in het atelier beginnen we met het voorbehandelen van het papier en de stof, om zo een betere afdruk te krijgen. Vervolgens maken we pakketjes die we samen binden met touw. Als de pakketjes eenmaal aan het stomen en aan het koken zijn, bereiden wij het boekje voor dat we gaan maken. Daarin kun je nog op andere manieren afdrukken van bloemen en bladeren verwerken. Zo is er de mogelijkheid om b.v. met een Gelli-Plate te werken. Na het drogen van onze eco-printjes binden we het boekje in.

Data

Zondag 14 oktober 2018 van 10:00 tot 16:00 uur, bij Mijn-Eigen aan de Gestelsestraat 238 in Eindhoven

Kosten

De kosten zijn € 65,-, dit is inclusief materialen, koffie/thee en iets lekkers

Zelf meenemen

 Lunch, glazen (oven)schaal, hamer, als je hebt papier/textiel die je in de boekje wilt verwerken, naaimachine (om je boekje in elkaar te zetten mocht daar tijd voor zijn) en eventueel natuurlijk materiaal.

Vanaf 9:45 staat de koffie of thee voor je klaar!

eco printing

eco printing

eco printing

Wist u 

Dat ik deze workshop ook op locatie geef, voor particulieren, verengingen ect. Zoals: verjaardagen, zussendagen, vrijgezellen dag, personeelsfeestjes, familiedag en vriendinnendag. Of alles wat u maar creatief wilt vieren. Datum, tijd, object en prijs kan in overleg met mij worden vast gesteld. U zorgt voor een geschikte locatie en ik maak er een onvergetelijke dag van. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.