Workshops Mixed Media

Maak tijdens de workshop Mixed Media kennis met verschillende materialen en technieken. Zo gebruiken we verschillende manier om kleur aan te brengen en soms plakken we ook materialen in ons werk, zoals papier, stof of zand. We bouwen het werk in meerdere lagen op en omdat je je eigen kleuren en vormen mag kiezen wordt elk werk uniek. Het werk zal abstract zijn, dit omdat we niet aan de hand van een voorbeeld werken, maar het schilderij als het ware laten ontstaan tijdens het schilderen.

We maken het werk op een canvasboard of aquarelpapier van ongeveer 30 x 24 cm. Elke workshop Mixed Media is anders en we zullen dan ook steeds andere materialen gebruiken. Maak zo kennis met gesso, modelling paste, acrylic binder, gel medium, acrylverf, plakaatverf, inkt, stencils en olie pastel en nog veel meer!

Elke Mixed Media workshop is anders en kent andere technieken. De workshops zijn los te boeken.


Mixed Media workshop krassen & papier maken 

10 maart van 10:00 tot 12:30 uur

bij Scrapheap in Sprang-Capelle (vlakbij de Efteling)

Ochtend: Leer hoe je met Acrylverf kunt spelen en hoe je het op een andere manier kunt aanbrengen dan alleen de kwast.

Middag: Een veelzijdige techniek om papier te maken met inkt en acrylverf.


Druktechniek

28 maart 2018 van 14:00 tot 16:30 uur bij mijn-eigen in Eindhoven

Met een druktechniek kun je hele mooi effecten krijgen. Door meerder lagen aan te brengen krijg je een verweerd effect. Naast acrylverf gebruiken we ook stempels en inkt.


Workshop Collage

3o maart van 10:00 tot 12:30

bij Royal Talens in Apeldoorn

Werk met softpastel, ecoline/acrylic ink en acrylverf en leer hoe je een collage maakt met verschillende materialen. Verwerk stof, papier of – mijn persoonlijke favoriet – materialen uit de natuur in je werk!


Workshop Foto transfer

30 maart van 13:30 tot 16:00

bij Royal Talens in Apeldoorn

Een foto overbrengen op je ondergrond is een techniek, die – als je eenmaal weet hoe je het moet doen – je op eindenloos veel verschillende manieren kunt toepassen. Naast deze techniek werken we ook met modelling paste en houtskool.