Workshops Mixed Media

Maak tijdens de workshop Mixed Media kennis met verschillende materialen en technieken. Zo gebruiken we verschillende manier om kleur aan te brengen en soms plakken we ook materialen in ons werk, zoals papier, stof of zand. We bouwen het werk in meerdere lagen op en omdat je je eigen kleuren en vormen mag kiezen wordt elk werk uniek. Het werk zal abstract zijn, dit omdat we niet aan de hand van een voorbeeld werken, maar het schilderij als het ware laten ontstaan tijdens het schilderen.

We maken het werk op een canvasboard of aquarelpapier van ongeveer 30 x 24 cm. Elke workshop Mixed Media is anders en we zullen dan ook steeds andere materialen gebruiken. Maak zo kennis met gesso, modelling paste, acrylic binder, gel medium, acrylverf, plakaatverf, inkt, stencils en olie pastel en nog veel meer!

Elke Mixed Media workshop is anders en kent andere technieken. De workshops zijn los te boeken.


  Lijm & stempels

10 januari van 14:00 tot 16:30 uur bij mijn-eigen in Eindhoven

Bij deze workshop werken we met een techniek die iedereen wel kent: aardappel stempelen! Door vervolgens te werken met transparante lagen, krijg je een mooi spel van kleuren. Om het nog een extra dimensie te geven brengen we ook nog relief aan met een lijmpistool. Kortom een workshop vol verrassingen!


Stencil

24 januari van 14:00 tot 16:30 uur bij mijn-eigen in Eindhoven

Maak een eigen stencil van een foto en gebruik het om acrylverf aan te brengen. Naast het maken van een stencil werken we met inkt en softpastel.


Modelling Paste

26 januari van 10:00 tot 12:30 uur bij Royal Talens in Apeldoorn

Modelling Paste

Ontdek de mogelijkheden van Modelling Paste. Met de pasta maken we een reliëf. Vervolgens gaat er een kleurexplosie plaats vinden met Ecoline en Acrylic Ink.


Ecoline op textiel

26 januari van 13:30 tot 16:00 uur bij Royal Talens in Apeldoorn

Ecoline op textiel

Altijd leuk om op textiel te werken! Het werkt net even anders dan op papier, maar dat levert dan wel spannende effecten op. In deze workshop gaan we ook met bijenwas werken.


Oliepastel & inkt

7 februari 2018 van 14:00 tot 16:30 uur bij mijn-eigen in Eindhoven

Op het moment dat je iets gebruikt waar olie in zit, creëer je een laag dat water afstoot. Hiermee kun je mooie effecten me krijgen. Naast oliepastel en inkt gebruiken we plakkaatverf en acrylverf.


Druktechniek

21 februari 2018 van 14:00 tot 16:30 uur bij mijn-eigen in Eindhoven

Met een druktechniek kun je hele mooi effecten krijgen. Door meerder lagen aan te brengen krijg je een verweerd effect. Naast acrylverf gebruiken we ook stempels en inkt.