Workshops Mixed Media

Maak tijdens de workshop Mixed Media kennis met verschillende materialen en technieken. Zo gebruiken we verschillende manier om kleur aan te brengen en soms plakken we ook materialen in ons werk, zoals papier, stof of zand. We bouwen het werk in meerdere lagen op en omdat je je eigen kleuren en vormen mag kiezen wordt elk werk daarom uniek. Het werk zal abstract zijn, dit omdat we niet aan de hand van een voorbeeld werken, maar het schilderij als het ware laten ontstaan tijdens het schilderen.

We maken het werk op een canvas. Elke workshop Mixed Media is anders en we zullen dan ook steeds andere materialen gebruiken. Maak zo kennis met gesso, modelling paste, acrylic binder, gel medium, acrylverf, plakaatverf, inkt, stencils en olie pastel en nog veel meer!

Elke Mixed Media workshop is anders en kent andere technieken.

Op 14 oktober 2017 geef ik wederom 2 workshops bij Mijn-Eigen in Eindhoven.

Skyline

van 10:00 tot 12:30 uur

We gaan een skyline maken door een collage te maken van verschillende materialen. Vervolgens gaan we kleur aanbrengen met Ecoline en acrylic ink.

Stencil met lijmpistool

van 13:30 tot 16:00 uur

Bij deze workshop gaan we een stencil maken met een lijmpistool. Super leuk en eenvoudig. We bouwen het werk in lagen op. We werken o.a. met ecoline, binder en gesso, waardoor er een hele matte oppervlakte ontstaat en een hele glanzende.

 

De bovenstaande workshops vinden plaats bij Mijn-Eigen aan de Gestelsestraat 238 in Eindhoven. De kosten zijn 29 euro dit is inclusief materialen, koffie en thee. Zelf meenemen: schort, bord met vershoudfolie, oude (thee)doek, platte kwast van ongeveer 1 cm, handschoenen om je handen te beschermen tegen de inkt, schaar en een waterpot. Let op! Doe je beide workshops neem dan een luch mee.

De onderstaande workshops geef ik bij Royal Talens in Apeldoorn. Hieronder vind je een overzicht van alle workshops.

Druktechniek

20 oktober 2017 van 10:00 tot 12:30 uur
Druktechniek

Er zijn verschillende druktechnieken, vandaag gaan we aan de slag met een druktechniek die iedereen thuis kan doen. Experimenteer met kleur en door meerder lagen aan te brengen krijg je een mooi verweerd effect.

Softpastel & ecoline

20 oktober 2017 van 13:30 tot 16:00 uur

softpastel & ecolint

Met ecoline kun je heel veel doen. Bij deze workshop gaan we blazen om onze achtergrond te maken. Vervolgens gaan we er met softpastel overheen werken.

Skyline

24 november 2017 van 10:00 tot 12:30 uur

We gaan een skyline maken door een collage te maken van verschillende materialen. Vervolgens gaan we kleur aanbrengen met Ecoline en acrylic ink.

Acrylic Glasing

24 novber 2017 van 13:30 tot 16:00 uur

acrylic glaring

Door te werken met dunnen lagen acrylverf krijg je een mooie transparantie in je werk. Bij deze workshop gaan we veel lagen aanbrengen, maar het grootste gedeelte zal er weer afgepoetst worden.

Modelling Paste

26 januari 2017 van 10:00 tot 12:30 uur

Modelling Paste

Ontdek de mogelijkheden van Modelling Paste. Met de pasta maken we een reliëf. Vervolgens gaat er een kleurexplosie plaats vinden met Ecoline en Acrylic Ink.

Ecoline op textiel

26 januari 2017 van 13:30 tot 16:00 uur

Ecoline op textiel

Altijd leuk om op textiel te werken! Het werkt net even anders dan op papier, maar dat levert dan wel spannende effecten op. In deze workshop gaan we ook met bijenwas werken.

 

Praktische informatie:

  • Aan het einde van de workshop maken we gezamenlijk de materialen en de ruimte schoon.
  • Boek je beide workshops neem dan een lunch mee.