Zomerweek in Spanje

Expo Kunst in het rondSchilderen met de natuur

Op landgoed ‘La Miana’ is gelegen midden in de Spaanse natuur en bied een bron van inspiratie. Vanuit de rust werken we aan een boek, waarin we schilderingen laten ontstaan. Maak je persoonlijk proces zichtbaar op papier. Het gaat hierbij niet om het resultaat maar vooral om het proces. Daarbij maken we gebruik van verschillende materialen en technieken. Ontdek wat de mogelijkheden zijn en leer ze ontwikkelen.  Elke schildering wordt ingeleid met een ontspanningsoefening. We zullen vooral abstract werken en waarin onze eigen  natuur en de natuur om ons heen laten spreken. 

Er wordt voornamelijk gewerkt  in de mooie natuur rond La Colina en in de kapel. Bij minder goed weer kunnen we ook binnen schilderen of in het overdekte atelier. Op woensdag bezoeken degene die dat willen het Dali Museum in Figueres. Dagelijks bekijken en bespreken we met elkaar het werk.

Materialen

Werk met verschillende materialen naar eigen keuze; dat kan variëren van acryl-, inkt tot potlood, houtskool of krijt. Op doek, karton of papier. Extra papier en karton is tegen kostprijs te koop.

Er is een uitgebreide collectie boeken over kunstenaars en kunststromingen in te zien. Er zijn diverse dvd’s over hedendaagse kunstenaars die we ook ’s avonds kunnen kijken.

Met dit alles hoop ik je te inspireren en aan te zetten tot experiment en verdieping.

Data Schilderen met de natuur: 1 juli t/m 7 juli 2018

Kosten: € 595,-  incl. cursus en volpension verblijf met 6 overnachtingen op een gedeelde kamer voor 2 personen. € 11,- toeslag per nacht voor een 1-persoonskamer, deze zijn beperkt. Excl. reiskosten, excursie naar Figueres, extra materialen, extra drankjes.

Aanmelden: mail naar info@atelieroorsprong.nl